{ "title": "Tomurcuk Çay", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/tomurcuk-cay.jpg", "date": "19.01.2024 13:31:19", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Tomurcuk çay, yani kokusunun çok güzel olduğunu bildiğimiz çay çeşididir. Tomurcuk çay, henüz olgunlaşmamış çay yapraklarının toplanması ile elde ediliyor. Bu tip çaylar hemen hemen hiç işlem görmemiş çaylardır. Doğal bergomat esansı ile tatlandırılmıştır. İçimi çok hoş ve güzel bir ve özel bir çaydır. İsteğinize göre diğer çaylarla harmanlayarak kullanabilirsiniz. Tomurcuk çayı hepimizin damak tadını her şeyin üzerinde tutanları vaz geçilmez çayıdır. Çay içmeyi büyükler kadar çocuklarda çok seviyor. İçerken insanlara neşe ve keyif veriyor. Silindir teneke kutuda satılıyor. Tomurcuk ve genç bitki yapraklarından elde edir. Çay özleri, yeni kolajen oluşumunda C vitamini oluşur. C vitaminine sahip olan çay, aynı zamanda güçlü bir özelliğe sahiptir.

Tomurcuk çay; kateşin barındırır ve güclü antioksidan içerir. Tüm kateşinler; güçlü ve e, c vitaminine göre kat kat daha fazla antioksodan içerir. Cilt tonu C vitamini sayesinde cilt tonu ve yapısını geliştirmede faydalıdır. Aynı zamanda parlak bir cilde sahip oluruz. Tomurcuk çayın kendine özel görünüşü rengi ve kokusu vardır. Çayın tadını ve kalitesini yükselten hasat sırasında en üstte bulunan 2 yaprakla çay filizinin elle koparılmasıdır. Doğu Karadeniz bölgesi iklim bakımından çay bitkisi için çok el verişlidir. Herhangi bir tarımsal ilaç kullanılmamaktadır. Çay Rize Artvin bölgelerinde çok yetişir. Çay, tropikal bölgelerde ve iklim bakımından nemli olan, çok yağışlı sıcak bölgelerde yetişir. Yüksek bölgelerde daha kaliteli ürün alınır. Bitkinin yetişebilmesi için özellikle yetişebilmesi güzel gelişebilmesi için yağmurun çok yağması gerekir. Çay bitkisi kreçsiz bol asitli toprakları sever. Çayın yapısı itibariyle çok çabuk nem ve kokuyu çeken bir üründür. Bu yüzden çayı kuru yerde saklamalıyız.
" } ] }