{ "title": "Sarı Kantaron Çayı", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/sari-kantaron-cayi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:20:31", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Sarı kantaron çayı, Anavatanı, Kuzey Afrika, Avrupa ve Batı Asya olan kantaron bitkisi uzun ömürlü bir bitki türüdür. Yabani ot türleri gibi özel bir bakıma ihtiyaç duymadan yol kenarlarında kendiliğinden büyüme özelliğine sahiptir. Günümüzde besin takviyesi olarak yaygın bir şekilde kullanılan kantaron bitkisi özellikle Amerika'da en çok satılan bitkiler arasında yer almaktadır. Kantaron bitkisi yaygın bir şekilde orta şiddetli depresyon tedavisinde kullanılmaktadır.

Sarı kantaron oldukça eski tarihlere dayanan bir geçmişe sahiptir. Sağlıklı bir yaşam sürmek, sakinleştirici etkisinden yararlanmak ve zihin yorgunluğunu gidermek için kullanılmaktadır. Sarı kantaron çayının faydalarından yararlanmak için hazırlanış şekline çok dikkat edilmelidir. Bu nedenle sıkça bitki çaylarına başvuran kişilerin demleme şeklini iyi bilmesi gerekir. Bitki çaylarının demlenme süresi ve hazırlanışı farklılık gösterse de ortalama olarak 15-20 dakika demlenmeleri yeterli olur.

Sarı Kantaron Çayı Faydaları Nelerdir?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?

Sarı Kantaron Çayı Malzemeleri
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Yapılır?

Sarı kantaron çayı hazırlamak için bitkinin kurutulmuş sap ya da çiçek kısmı kullanılabileceği gibi taze olarak da kullanılabilir. Taze olarak kullanıldığında faydalarından daha fazla yararlanmak mümkündür. 1 su bardağı kaynatılmış suyun içine, 1,5 tatlı kaşığı kantaron bitkisi eklenir. Bardağın ağzı kapatılarak 10 dakika kadar demlenir. Demlenme süresi tamamlandıktan sonra sarı kantaron çayı içilmeye başlanabilir. Çayı tatlandırmak adına limon dilimleri ve bal ilavesi yapılarak içilebilir.

Sarı Kantaron Çayı Yan Etkileri Nelerdir?
" } ] }