{ "title": "Reishi Mantarı Çayı", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/reishi-mantari-cati.jpg", "date": "19.01.2024 11:03:02", "author": "Billur Süar Ada", "article": [ { "article": "
Reishi Mantarı Çayı, Milattan önceki yıllardan beri, hanedanların özel içeceği olan reishi mantarı çayı, sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı olarak bilinmektedir. Sık ağaçlı ve nemli ormanlarda nadiren bulunan ve odunsu mantar cinslerinden olan reishi mantarı, 4000 yılı aşkın bir süredir, Çin tıbbının da en gözde ürünlerinden biridir.

Doğada altı değişik renkte olabilen reishi mantarının, kırmızı renkli olanı en çok tercih edilenidir. Son yıllarda yararları tüm dünyada bilinen ve tüketilen bu mantar türü, artık Uzak Doğu ülkelerinin bazılarında ticari amaçla yetiştirilmeye de başlanmıştır. Bu mantarın en kolay kullanım şekli olan reishi mantarı çayı, son yıllarda hemen hemen her ülkede satılmaktadır.

Reishi Mantarı Çayının Faydaları Nelerdir?

Reishi mantarında bulunan Beta D Glucan bağışıklık sistemimizin yapı taşlarını oluşturan akyuvarları güçlendirir ve arttırır. Aynı zamanda T- hücrelerinin de aktif hale gelmesini sağlayan bu bileşenin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel olarak da ispatlanmıştır. Bu sayede reishi mantarı çayı, kanser gibi çok ciddi hastalıkların tedavisi için bile, ümit vadeden bir ürün olarak görülmektedir. Bunun yanı sıra bilinen en önemli faydaları arasında, yaşlanmayı geciktirmesi, ruh ve sinir sağlığını güçlendirmesi, antibakteriyel ve antiviral olması gelmektedir.

Bilimsel olarak araştırmaları hala devam eden ve her geçen gün daha çok rahatsızlığa iyi geldiği belirtilen reishi mantarı çayı, Alzheimer ve astım gibi hastalıkların tedavisi içinde kullanılmaktadır. Bugüne kadar saç dökülmesi, solunum yolu rahatsızlıkları, kan dolaşımı rahatsızlıkları, ağrılı ve ateşli hastalıklar için kullanıldığı da bilinen reishi mantarı çayı, düzenli olarak kullanıldığında hastalıkları önlediği gibi tedavi edici özelliğe de sahip olduğu bilinmektedir.

Reishi Mantarı Çayı Nasıl Kullanılmalı

Reishi mantarı çayı, genellikle kurutulmuş reishi mantarlarından yapılıyor olsa da taze mantardan da yapılabilmektedir. Yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, soğuk su ile ve kısık ateşte mantarların kaynatılması gerektiğidir. Metal kullanılması önerilmediği için cam veya porselen demlik kullanılmalıdır. En az 25-30 dakika demlenme süresi olan reishi mantarı çayı, dilenirse bal ile tatlandırılarak kullanılabilir.

Her gün bir fincan tüketilmesi önerilen çay, küçük çocuklara verilmeden önce mutlaka hekim onayı alınmalıdır. Alerji hassasiyeti olan kişilerin, kullanmaya az miktarda başlayarak arttırmaları daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
" } ] }