{ "title": "Nar Kabuğu Çayı", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/nar-kabugu-cayi.jpg", "date": "21.01.2024 14:58:18", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "Nar Kabuğu Çayı, narın tansiyon düşürücü özelliği ve kalp sağlığını koruyan özelliğiyle bin bir çeşit dermanı içinde barındırmasından dolayı oldukça yararlı bir meyvedir. Narın faydaları sırf bunlarla sınırlı kalmamakla birlikte oldukça fazladır. C vitamini bakımından oldukça zengin olması sebebiyle özellikle kış aylarında en çok tüketilmesi gereken meyveler arasındadır. 1 adet nar yediğinizde günlük C vitaminin yaklaşık yarısını karşılayabilirsiniz.

Bol miktarda manganez, çinko, fosfor, demir, kalsiyum, B6 vitamini ve bol miktarda fosfor içermektedir. Nar kabuğu çayı da bütün bu vitamin değerlerini barındıran etkili bir vitamin deposu olmaktadır.

Nar Kabuğu Çayı Nelere İyi Gelmektedir?
Nar Kabuğu Çayı Nasıl Hazırlanmaktadır?

Piyasada hazır olarak satılan nar kabuğu çaylarını çok da etkin olmayacağı bazı bilimciler tarafından söylenmektedir. Zira piyasada yer alan tüm bitki suları çok işlem gördüğünden zengin etkilerini kaybetmektedir. Koruyucu kimyasallar içermeyen doğal olarak bulunan narı almanız faydalarından yararlanmanız için daha etkin olacaktır.

Suyunu ayrıca tüketebileceğiniz nar kabuklarını ayırırken bir yandan da nar çayı hazırlayabilirsiniz. Kabuklarını özenle ayırdığınız narların karıştırıcı yardımıyla iyice posasını çıkaracak şekilde ezin. Sakinleştirici bir çay elde etmek istiyorsanız melisa ve papatya çayı ile de demleyebilirsiniz. 1 büyük kupa etkili bir bitki çayını 2 çorba kaşığı nar suyu kullanarak elde edebilirsiniz. Bu çaya bir kaşık organik bal ekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirme de ve kışın vücut direncini arttırmada kullanabilirsiniz. Kalan nar suyunu buzdolabında tazelik açısından 1 gün saklayabilirsiniz.

Nar Kabuğu Nasıl Yapılır?

Nar kabuğunun faydaları da narın kendisi kadar oldukça etkilidir. Yalnız nar kabuğu çayının hazırlanışında kabukların kurutulması gerekmektedir. Narın kabuğunun iç kısmındaki beyaz kısımları temizlemeniz gerekmektedir. Zira bu bölümler oldukça acıdır. Diğer narın kırmızı kabuklarını büyük paralar şeklinde parçalara bölerek bir gazete üzerine serin ve ışık almayan bir ortamda kurutun. Kabukların tam kıvama geldiğini tamamen sertleşerek kırıldığında anlayabilirsiniz. 1 bardak nar suyunu yaklaşık 3-4 adet kurutulmuş kabuk yardımıyla hazırlayabilirsiniz. Nar kabuğu çayı ishale oldukça iyi gelmektedir. Fazla tüketildiğinde kabızlık yapmaktadır. Bu yüzden aşırı tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.
" } ] }