{ "title": "Kapari Çayı", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/kapari-cayi.jpg", "date": "19.01.2024 05:29:58", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kapari Çayı, insan sağlığına oldukça büyük faydaları olan bir çay olsa bile günümüzde insanlar daha çok lezzeti nedeni ile bu çayı tüketmektedir. Birçok doktorun da önemle tavsiye ettiği bu bitki çayı, tamamen doğal bir çay olduğu için zararından çok faydası bulunmaktadır. Özellikle günümüzde doğal olmayan besinlerin artması nedeni ile bu gibi doğal ürünler aranır hale gelmiştir. Birçok aktardan ya da marketlerden bulabileceğiniz bu çay, düzenli olarak doğru miktarda tüketilirse ciddi anlamda faydaları olacaktır.

Kapari çayının kullanımı da çok eski zamanlara dayanmaktadır. Diğer çaylar gibi sık kullanılan bir çay olmadığından genellikle çok duyulmuş bir çay türü değildir. Bu bitki çayı kapari tomurcuklarından yapıldığı için kış aylarında da rahat bir şekilde tüketilebilmektedir. Bu nedenle özellikle kış aylarında bu sıcak çay size çok iyi gelecektir. Bunun için kapari bitkisinin tomurcuklarını mevsiminde siz de bulabilirsiniz. Eğer isterseniz aktarlardan hazır bir şekilde de temin edebilirsiniz.

Kapari Çayının Faydaları Nelerdir?
Kapari Çayının Zararları Var mıdır?

Kapari çayı, tamamen doğal bitkisel çaylardan biridir. Bu bitki çayı, düzenli tüketildiğinde ciddi zararlara neden olmamaktadır. Ancak aşırı bir şekilde tüketildiği zaman sindirim sistemi bozukluğuna neden olduğu için size rahatsızlık verebilmektedir. Bunun yanında bu çayı hamile olan kişilerin tüketmelerinde de sakıncalar vardır. Bu nedenle doktor bilgisi haricinde tüketilmemelidir. Çünkü hamile bayanlarda hormonal olarak etkilere neden olarak küçük de olsa etkilere neden olabilmektedir.

Kapari Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kapari çayının hazırlanması son derece kolaydır. Bunun için diğer çaylar gibi kaynar suya tomurcuk atarak demlemeniz fayda etmeyebilir. Tomurcuklar çok sert olduğu için demlenebilmesi için bir bardak su için 4-5 adet kapari tohumu gerekir. Bir bardak çay için bir bardaktan biraz daha fazla su koyarak içerisine kapari tohumlarını atın. Bu şekilde suyu kaynattıktan sonra demlenmiş olacaktır. Tatlandırmak için faydalı olması açısından içerisine bal ekleyebilirsiniz.
" } ] }