{ "title": "Hamilelikte Bitki Çayı", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/hamilelikte-bitki-cayi-7799.jpg", "date": "19.01.2024 01:15:32", "author": "nilüfer berk", "article": [ { "article": "Hamilelikte bitki çayı, hangi bitkinin çayının içileceğine ve tüketilen miktara göre tehlike arz edebilir. Günde 2 fincanı geçmemek şartıyla içilmesinde sakınca olmayan bitki çayları vardır, ama risk taşıyan ve kesinlikle yasak olan bitkiler de mevcuttur. Aynı gün içinde farklı bitki çayları tüketmek ise çok risklidir.

Hamilelikte içilmesinde sakınca olmayan bitki çayları
Hamilelikte içilmesi riskli ve yasak olan bitki çayları

Adaçayı, sinameki, maydanoz, anason çayı, ebegümeci, ısırgan, rezene çayı, meyan kökü, ahududu yaprağı, biberiye, civan perçemi, fesleğen ve keten tohumu fazla tüketilirse, uterusta kasılmaları yarıp, düşüğü tetikleyebilirler. Ayrıca kanama riskini de arttırırlar. Lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, kedi ot, oğul otu, aloe vera ve kara hindiba bitkileri ise; erken doğum riski, kanama ve doğum anomalilerine yol açabilirler.

Hamilelikte bitki çayı, hangi bitki olursa olsun, doktora sormadan içilmemelidir. Zira her bünyenin bitkiye verdiği tepki farklı olacaktır. Özellikle hamileliğin ilk ve son 3 ayında bitki çaylarını azami dikkatle tüketmek çok önemlidir. Bütün bitkilerin fayda kadar zararda verebileceği unutulmamalıdır.
" } ] }