{ "title": "Çörek Otu Çayı", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/corek-otu-cayi.jpg", "date": "20.01.2024 22:26:05", "author": "ilhami algül", "article": [ { "article": "
Çörek otu çayı, sağlık açısından devamlı tüketilmesi gereken bitkisel çaylardan biridir. Her derde deva olan bitkidir. Ancak kullanım şekli ve dozu en iyi şekilde hazırlanmalıdır. Çörek otunun çayından ziyade tohumunun tüketilmesi daha etkili olduğu bilinmektedir. Çörek otu ülkemizde yetişen ve insan sağlığına çok faydalı bitki olarak kabul edilmektedir.

Ülkemizde hemen hemen bütün bölgelerinde yetişmektedir. Bu bitkinin dallarında var olan ve kapsülünün içerisinde bulunan tohumlara çörek otu denilmektedir. Çörek otu çayı yapılan araştırmalar gösteriyor ki birçok rahatsızlığa iyi geldiği için mutlaka kullanılması gerekmektedir. Çörek otu çayı tam bir vitamin deposu gibidir. İçerisinde proteinler, karbonhidratlar ve bitkisel yağlar bulunmaktadır. Omega3 ve Omega6 yönünden çok zengin olmaktadır. B12, B2, B ve C vitamini oldukça fazla olan çörek otu çayını, uzmanlar sürekli olarak tüketilmesi gerektiği konusunda uyarmaktadır. Fosfor, Demir, Kalsiyum ve Çinko içermektedir. Çörek otu çayını, herhangi bir rahatsızlıkta da kullanabileceğiniz gibi gündelik hayatınızda bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için de kullanmanız gerekmektedir.

Çörek otu çayının faydaları nelerdir?
Çörek otu çayı nasıl hazırlanır
Bardağın ağzı kapatılarak 10-15 dakika demlenmesi gerekmektedir. Bekleme süresi geçtikten sonra karışım süzgeçten geçilerek içilir.
" } ] }