{ "title": "Biberiye Çayı", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/biberiye-cayi-4886.jpg", "date": "19.01.2024 16:35:42", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "
Biberiye çayı, bitki çayları vücuda oldukça yarar sağlayan ve sıcak tüketilmesi gereken meşrubatlar arasındadır. Hem hastalıklara hem de sinirsel açıdan rahatlama imkânı sağlama açısından bitki çayları bolca tüketilmelidir. Aynı zamanda zayıflamak için ya da metabolizmanın daha düzenli işlemesi için de bitki çayları faydalı olmaktadır. Kış aylarında vitamin değeri oldukça yüksek olan ve sizi pek çok hastalığa karşı koruyacak olan bitki çayları baharatçılarda rahatlıkla bulunabilir. Bu faydalı çaylardan biri de biberiye çayıdır.

Biberiye, devamlı yeşil kalabilen yaprakları iğne görünümünde ve yaprak dökmeyen sağlık açısından faydası saymakla bitmeyen bir bitkidir. İçerisinde, B1, B6, B12, B3 ve D vitaminleri bulunduğundan dolayı besin değeri yüksektir. Et ve balık ürünlerinde kokusundan dolayı baharat olarak kullanılır. Biberiye çayı, başta sindirim sistemi, hazımsızlık ve hafıza güçlendirmede bire birdir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kabızlığı önler, toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırır, stresi azaltır ve migrene iyi gelir.

Biberiye çayı nasıl hazırlanır: Biberiye, çok farklı yöntemlerle tüketilir. Baharat olarak çay olarak daha kolay olacaktır. En sık kullanılan yöntem biberiye çayıdır. Eğer kuru biberiye kullanılacaksa bir büyük fincan çay için, iki çay kaşığı biberiye taze biberiye kullanılacak ise bir fincana bir çay kaşığı biberiye kullanabilirsiniz. Kaynayan suyun içerisine bu ölçülerdeki biberiyeyi atalım, daha sonra daha iyi demlene bilmesi için üzerine bir kapak kapatalım. 10 dakika demlenmesi yeterli olacaktır. Biberiye çayını genelde diyet uygulayan kişiler tercih etmektedir. Eğer, tadı hoşunuza gitmezse bir çay kaşığı organik balla tatlandırabilirsiniz. Hatta içine birkaç damla limon damlatıp içilebilir. Günde iki fincan içilmesi bağırsakları düzene sokmaya yardımcı olacaktır. Solunum yolu enfeksiyonlarına da iyi gelmektedir. Günde üç fincandan fazla tüketilmesi uygun değildir.
" } ] }