{ "title": "Andız", "image": "https://www.bitkicaylari.gen.tr/images/andiz-577.jpg", "date": "19.01.2024 21:55:29", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Andız; yaprakları dikenli bir bitki türüdür. Aslında andız ardıçın bir türüdür yani bir çam türüdür ve akciğer hastalıkları için oldukça faydalı bir doğal bir ilaçtır. Andızın unu ile çay yapılarak tüketilebileceği gibi ayrıca andızın kozalağından üretilen pekmezi de yenilebilir.

Andız bitkisinin özellikleri ve faydaları nelerdir?

Andızın bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Ayrıca doğal ortamlarda özellikle çam ağaçlarının bol olduğu yerde yetişen andız bitkisine ulaşmak da oldukça kolaydır.

Andızın içeriğinde pek çok bileşen bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise reçine, polisakkarit, helenin ve birtakım yağlardır
Andızdan istifade edebilmek için belirli aralıklarla andız çayının tüketilmesi gerekmektedir Ayrıca andızın pekmezinden de yararlanılabilir.

Andız pekmezinin faydaları nelerdir?
Saymakla bitiremediğimiz andız pekmezinin faydasından yararlanabilmek için düzenli olarak tüketmek gerekir. Çocukların aç karnına sabah akşam birer tatlı kaşığı yemeleri tavsiye edilir. Büyüklere gelince kahvaltı sofralarınızda sürekli bulundurabileceğiniz andız pekmezini isterseniz her sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez birer çorba kaşığı da yiyebilirsiniz. Eğer kıvamının koyu olduğunu düşünüyorsanız su ile biraz açarak tüketmenizde bir sakınca bulunmamaktadır. Andız pekmezinden beklenilen en yüksek faydayı sağlayabilmek için güvenilir markaların tercih edilmesi ve düşük ısıda yapılmış olması önemlidir. Koyu andız pekmezi sağlık açısından tehlikelidir. Bu yüzden fabrikasyon ürünlerden uzak durmak gerekir.
" } ] }